Home Improvement

Kotisi ansaitsee parhaan itämaisen maton

Aioitpa sitten ostaa itämaiset matot kaupasta tai netistä, sinun tulee olla varovainen. Ennen oston tekemistä sinun täytyy olla varma tuotteen laadusta sekä muutamista muista seikoista, kuten viat, väri, design, tekniikka ja hinta. 

Täältä löydät myös ohjeita mattojen puhdistukseen ilman ammattilaisen apua. Sinun täytyy vain seurata meidän vinkkejämme saadaksesi parhaan kokemuksen mattosi kanssa.

Kuinka ostaa kotiin sen ansaitsema itämainen matto?

Yksi asia on varmaa: sinun unelmiesi koti ansaitsee vain parasta. Ja koska haluat hankkia täydellisen maton, lue läpi nämä vinkit, joista tulee olemaan sinulle apua: 

 • Pidä mielessä, että hinta, jonka olet valmis käyttämään mattoon, ja etsi tuotteita tästä hintakategoriasta. Lisäksi varmista, että budjettisi ei ole liian alhainen, koska silloin päädyt ostamaan huonolaatuisen maton kotiisi. 
 • Tarkastele tuotteen laatua. Sen tulee olla pehmeä ja mukava. Sen täytyy olla perheelle turvallinen. Ja sen täytyy olla pitkäikäinen. Jos valitset huonolaatuisen tuotteen, matto saattaa muuttua litteäksi ja menettää kauneutensa. 
 • Varmista, että valitsemassasi tuotteessa ei ole vikoja. Matossa ei saisi olla viiltoja tai virheitä kuvioinnissa, koska nämä vaikuttavat maton ulkonäköön. 
 • Valitse värit, joista pidät ja jotka sopivat tilasi tyyliin. Valitse design, joka lisää tilan kauneutta ja hurmaa vierailijat. 
 • Pidä mielessä huone, johon haluat ostaa itämaiset matot. Pyri käyttämään mattoja alueella, jossa ei ole paljoa kulkua, varmistaaksesi, ettei maton tarvitse kestää kulutusta vaan sen hienostunut ulkonäkö säilyy pitkään. 
 • Älä unohda tarkistaa maton kokoa ja muotoa. Näiden täytyy olla tilan mittojen mukaiset, että valitset oikean tuotteen. 
 • Myös painoa täytyy pitää silmällä, kun ostat itämaiset matot. Matto ei saa olla liian painava, koska silloin sitä on hankalaa käsitellä ja kantaa. Jos matto on painava, sen peseminen yksin ei onnistu. Eli ole varma valinnastasi. 
 • Mattoa ostettaessa pidä mielessä, että sinun täytyy pitää matto puhtaana aina. Sinun täytyy imuroida se puhtaaksi joka viikko ja pestä pesuaineella muutaman kuukauden välein. 

Jos pidät nämä seikat mielessä, löydät varmasti itämaiset matot, jotka kotisi ansaitsee. Käy vaihtoehdot läpi ja älä tee kompromisseja tuotteen laadun kanssa.  

Kuinka puhdistaa tahra itämaisesta matosta?

Jos matossa on tahroja voit ammattilaiselle soittamisen sijasta kokeilla tätä tapaa saadaksesi halutun lopputuloksen: 

 • Imuroi alue, jossa tahra on, puhtaaksi irtoliasta ja pölystä.
 • Ota ruokasoodaa tai astianpesuainetta ja levitä sitä koko tahran päälle.
 • Seuraavaksi otat vanhan hammasharjan ja kuohutat soodaa tai saippuaa, kunnes näet kuplia.
 • Seuraavaksi pyyhit tahraa lämpimällä vedellä hellästi käyttäen pyyhettä tai rättiä,
 • Kun tahra on hävinnyt ja sinä olet puhdistanut ruokasoodan tai saippuan matosta, käynnistä tuuletin tai avaa ikkuna kuivataksesi maton. 
 • Ja maton kuivuessa, imuroit tahran vielä kerran poistaaksesi kaiken lian pinnalta. 

Itämaiset matot ja niiden ostaminen ei ole rakettitiedettä. Pidät vain tietyt välttämättömät asiat mielessä ja ostat maton tarpeidesi mukaan. Lisäksi itämaiset matot eivät ole hankalia puhdistaa. Sinun täytyy vain seurata tässä artikkelissa mainittuja vaiheita saadaksesi haluamasi lopputuloksen ja puhtaan maton. Trend carpet tarjoaa laajan valikoimat mattoja, joista löytyvät myös itämaiset matot. Käy katsomassa ja valitsemassa sinulle sopiva matto! 

Jude Thompson Oscar
Oscar Jude Thompson: Oscar, a home renovation contractor, shares DIY project guides, renovation tips, and ideas for transforming homes.